Nederlanders bezuinigen op vakantie


Bijna één vijfde van de Nederlanders gaat dit jaar niet op vakantie. Een kwart van de mensen die dit jaar één keer op vakantie gaat, ging vorig jaar vaker. De mensen die dit jaar twee wel keer gaat, is van plan minder uit te geven. Zo meldde het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

De thuisblijvers (18 procent van de Nederlanders) hebben geen geld, of zijn aan het bezuinigen. Daarnaast heeft het Nibud het idee dat mensen door de crisis ‘planmatiger’ hun vakantiegeld uitgeven. Maar liefst 70 procent bepaalt van te voren het budget, dit was in 2010 nog 60 procent.

Bijna een kwart van de Nederlander zegt minder geld beschikbaar te hebben dan vorig jaar om aan de vakantie te besteden. De top 3 van bestedingen van het vakantiegeld blijft toch vakantie (50 procent), sparen (24 procent) en aflossen van schulden en leningen (15 procent).

Bron: nu.nl

Tweet

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner
Geen tags voor deze post

Gerelateerde posts

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)

  1. Nog geen trackbacks.