‘Paashaas’ maakt winkeliers blij


In de week voor de Pasen wordt een extra omzet verwacht van 230 miljoen euro, zo meldde de Detailhandel Nederland. Vorig jaar werd er nog een extra omzet van 245 euro verwacht, of deze verwachting is uitgekomen is niet bekend.

Paaseitjes, boter in de vorm van een kip en vrolijke plantjes

Nederlanders zullen massaal paaseitjes, paasversieringen, en speciaal eten voor tijdens de paasdagen inslaan. Daarnaast hebben veel mensen de kriebels gekeken van het mooi weer en wordt ook de tuin aangepakt.

Ook omzetpiek voor supermarkten

De piekomzet voor Pasen haalt het natuurlijk bij lange na niet bij de omzetpiek voor kerst, maar toch verwachten supermarkten een mooie omzet. Volgens marktonderzoeker GfK draaiden supermarkten vorig jaar in de week voor Pasen een omzet van 726 miljoen euro, iets minder dan toen werd voorzien. In een normale week lag de omzet vorig jaar rond de 600 miljoen euro. Voor dit jaar verwacht de GfK een omzetpiek van 740 miljoen euro voor de supermarkten in de week voor Pasen. De gemiddelde omzet van supermarkten in een normale week ligt nu wel hoger dan rond Pasen vorig jaar.

Bron: nu.nl

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner
Geen tags voor deze post

Gerelateerde posts

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)

  1. Nog geen trackbacks.